16. JUN 2019 • 13:44SPORT

Dansk U21-bomber skifter til bundesligaoprykker

Marcus Ingvartsen fortsætter karrieren i tyske Union Berlin, der har hentet ham i belgiske Genk.

Den danske angriber Marcus Ingvartsen har fået fremtiden på plads.Ingvartsen, der i øjeblikket er med det danske U21-landshold til EM, skifter fra belgiske Genk til tyske Union Berlin. Det bekræfter sidstnævnte på sin hjemmeside.

Danskeren har fået en treårig aftale hos klubben fra den tyske hovedstad.

- Jeg ser virkelig frem til at spille for Union. Billederne fra oprykningskampen var overvældende og meget imponerende.- Jeg vil vise mit værd og bidrage til, at holdet får en succesfuld sæson i Bundesligaen, siger Marcus Ingvartsen.

Hos Union Berlin er sportsdirektør Oliver Ruhnert godt tilfreds med at få Ingvartsen i folden.- Jeg er glad for, at det er lykkedes os at få Marcus til vores klub. I ham får vi en dygtig, venstrebenet spiller, som er farlig i feltet, intelligent, hårdtarbejdende og teknisk velfunderet.- Jeg er sikker på, at han vil styrke vores hold, siger sportsdirektøren.Union Berlin rykkede i den forgangne sæson op i Bundesligaen, og Ingvartsen får dermed mulighed for at vise sine evner i den bedste tyske fodboldrække.

Det har knebet med spilletid for 23-årige Ingvartsen, som for to år siden skiftede fra FC Nordsjælland til Genk, efter at han blev topscorer i Superligaen med 23 mål.

I den forgangne sæson blev det til 11 kampe og 1 mål på tværs af alle turneringer for den danske spydspids.

Alligevel sikrede han sig en plads i landstræner Niels Frederiksens trup, som mandag tager hul på U21-EM med en kamp mod Tyskland.

Den danske U21-landstræner glæder sig også over, at angriberen har fundet en ny klub.

- Jeg glæder mig meget over, at Marcus har fundet en ny og rigtigt spændende klub, for spilletiden var jo begrænset, hvor han var, siger Frederiksen.- Det glæder mig også på dansk fodbolds vegne. Det er vigtigt, at de unge spillere får spilletid.

Skiftet blev forhandlet på plads, mens Ingvartsen har været i EM-lejren, men ud over en halv dags afstikker på mandagens rejsedag for holdet, har det ikke givet problemer i forhold til optakten.

Det siger landstræneren, som alligevel er glad set med sine slutrundebriller.- Nu har han ro på, han ved, hvad han skal og kan fokusere 100 procent på det her. Det glæder mig, hver gang der falder ro på i de sammenhænge, lyder det fra Niels Frederiksen.I Union Berlin bliver han holdkammerat med landsmanden Jakob Busk, hvis målmanden bliver i klubben efter at have siddet på bænken i hele sidste sæson.

Berlin-klubben understreger, at Ingvartsens kontrakt gælder, uanset om klubben spiller i Bundesligaen eller 2. Bundesligaen.

/ritzau/

15. OKT 2019 • 16:50 FOR ABONNENTER

Hun skal få bundlinjen til at løfte sig

15. OKT 2019 • 15:56 FOR ABONNENTER

Butikken fejrer jubilæum: 75 år og stadig i fin form

15. OKT 2019 • 14:46 FOR ABONNENTER

Maria Hach godkendt som ny næstformand

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet