19. JUN 2019 • 14:52SPORT

Esbjerg skal til Malta eller Hviderusland i kvalifikation

Efter lodtrækning kan Brøndby rende ind i Lechia Gdansk i anden runde af Europa League-kvalifikationen.

Superligaens nummer tre fra den forgangne sæson, Esbjerg, får maltesisk eller hviderussisk modstand i anden runde af kvalifikationen til Europa League.Det står klart efter onsdagens lodtrækning i byen Nyon, hvor vestjyderne var i bowlen. Det samme var Brøndby, som kan møde Lechia Gdansk i anden runde.Esbjerg møder den samlede vinder af de to kampe mellem Shakhtyor Soligorsk fra Hviderusland og Hibernians fra Malta.De to hold mødes i første runde af kvalifikationen. Avancementet til næste runde afgøres over to kampe.

Shakhtyor Soligorsk ligger aktuelt nummer tre i den hviderussiske liga. I sidste sæson blev holdet nummer to i ligaen, der følger kalenderåret. Hibernians blev nummer to i Malta.

Kampene i anden kvalifikationsrunde spilles 25. juli og 1. august.Brøndby træder ligesom Soligorsk og Hibernians ind i første runde af kvalifikationen. Mandag blev det afgjort, at de blå-gule skal besejre finske FC Inter Turku over to kampe for at få adgang til anden runde.

Når Brøndby videre, venter altså det polske tophold Lechia Gdansk, der vandt grundspillet i den polske liga, men sluttede på tredjepladsen efter slutspillet i den forgangne sæson.Brøndby sikrede sig en plads i kvalifikationen, da holdet i sin sidste superligakamp i sæsonen slog Randers 4-2 på hjemmebane i den direkte duel om en billet.

Pokal- og sølvvinderne fra FC Midtjylland indtræder først i tredje runde af kvalifikationen. Den trækkes der lod til 22. juli.

Tidligere onsdag blev det afgjort, at mestrene fra FC København i Champions League-kvalifikationen skal møde vinderen af opgøret mellem walisiske The New Saints og et hold fra den indledende kvalifikationsrunde.

Der spilles tre kvalifikationsrunder og en playoffrunde forud for gruppespillet i både Champions League og Europa League./ritzau/

Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet