22. AUG 2019 • 09:20SPORT

Juventus ønsker tidlige kampe i jagt på asiatisk marked

Publikum i Asien har for dårlige muligheder for at følge Serie A i de første spillerunder, mener Juventus.

Serie A bør overveje at indføre tidligere kampe for at tiltrække publikum i Asien og forbedre de italienske klubbers økonomi.

Det mener Giorgio Ricci, som er økonomichef i Juventus.

- Vi er nødt til at finde den rigtige balance mellem hjemlige og globale fans, siger Ricci til BBC.

De fem største ligaer i Europa havde rekordhøje indtægter i 2017/2018-sæsonen på 15,6 milliarder euro, skriver Reuters.Men Serie A haltede efter den engelske Premier League, den tyske Bundesliga og den spanske Primera Division.Juventus, der har været Italiens flagskib i de seneste år, er målt til at være verdens 11.-rigeste klub ifølge Deloitte i januar.Men Torino-klubben kan blandt andet se de seks bedste klubber i England være foran økonomisk.- Det handler ikke kun om sendetider, det handler også om tv-rettigheder, og hvem der viser kampene.- På det område er forskellen mellem Premier League og Serie A enorm. Det er en meget gammel historie og en af de hyppige årsager til debat i vores liga, siger Ricci.Juventus er af den opfattelse, at sene aftenkampe er med til at mindske interessen for Serie A i Asien. Den nuværende tv-aftale i Serie A løber frem til 2021.

- I 1990erne var Serie A meget populær i Kina, og interessen er ved at vende tilbage, siger Federico Palombo, der er chef for Juventus asiatiske forretninger, til BBC.Serie A åbner lørdag, hvor mestrene fra de seneste otte sæsoner, Juventus, gæster Parma, der har Andreas Cornelius i truppen.

I de første to runder af Serie A begynder kampene sent, hvor det eksempelvis er midnat eller senere i Beijing i Kina.

Kamptidspunkterne tager blandt andet hensyn til de fortsat høje temperaturer i Italien. Fra tredje spillerunde vil der også være tidligere kampe./ritzau/

Mest læste

15. SEP 2019 • 19:58SPORT

BHS-Almeborg tager historisk sejr

15. SEP 2019 • 13:16 FOR ABONNENTER

I dag kører han sit sidste løb

14. SEP 2019 • 17:56SPORT

Dårlig RIK-dag på Amager