8. OKT 2019 • 14:22SPORT

Bueskytte får første danske OL-billet

Den tidligere verdensmester Maja Jager er nu officielt klar til OL, oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF).

290 dage før OL-åbningen i Tokyo har Danmarks Idrætsforbund (DIF) formelt sat navn på den første danske deltager.Det drejer sig om den tidligere verdensmester i bueskydning Maja Jager, som dermed er sikker på at komme med til OL, oplyser DIF i en pressemeddelelse.- Udtagelsen af den første atlet er en milepæl, som gør det tydeligt for alle, at OL i Tokyo nærmer sig.- Jeg er glad for at kunne byde Maja velkommen på et forhåbentligt stærkt dansk hold, siger DIFs OL chef de mission, Søren Simonsen.

Maja Jager var med ved OL i London i 2012, men kiksede kvalifikationen til legene i Rio de Janeiro fire år senere.

- Det var en kæmpe skuffelse for mig, at jeg ikke kom med til OL i Rio. Men bueskydning er en brutal sport, hvor små omstændigheder kan gøre en kæmpe forskel, siger Maja Jager.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme til OL i Tokyo. Jeg husker tydeligt den fantastiske stemning, der var på tribunerne i London, og det kommer til at gentage sig i Tokyo, for her er bueskydning en rigtig stor sportsgren, lyder det fra den 27-årige bueskytte.

Mens Maja Jager er den første, der formelt har fået en OL-billet, kan andre danske idrætsudøvere også godt reservere OL-perioden allerede nu.

Det gælder eksempelvis bordtennisspilleren Jonathan Groth, der sikrede sig en personlig OL-plads, da han vandt sølv ved European Games i juni.

Han mangler fortsat at blive officielt udtaget af DIF, men reelt vil kun en skade kunne forhindre, at han er med på flyet til Japan.OL i Tokyo bliver åbnet 24. juli næste år./ritzau/

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet