9. OKT 2019 • 11:33SPORT

Supertyfon truer Formel 1-løb og rugby-VM i Japan

Der er varslet vildt vejr i Japan i den kommende weekend, og flere sportsbegivenheder kan blive påvirket.

Voldsomme vindstød og kraftig regn kan komme på tværs af sæsonens 17. Formel 1-grandprix, der efter planen afvikles på Suzuka-banen i Japan.

Der er nemlig varslet vildt vejr i den kommende weekend, hvor en heftig orkan, en såkaldt supertyfon, trækker ind over landet.Det kan ifølge flere nyhedsbureauer betyde ændringer i programmet og aflyste træningsseancer.Det Internationale Motorsportsforbund, FIA, meddeler, at den overvåger situationen nøje og arbejder tæt sammen med de japanske arrangører.

Ifølge vejrmeldingerne vil supertyfonen, der har fået navnet Hagibis, i løbet af lørdagen ramme Tokyo, som ligger omkring 300 kilometer øst for Suzuka.

Der er lovet kraftig regn i hele regionen hen over weekenden, og det dårlige vejr truer også med at spænde ben for VM i rugby, der i øjeblikket spilles på 12 stadioner spredt ud over det meste af Japan.Lørdag og søndag afvikles den sidste runde i de indledende grupper, og flere kampe er i fare for aflysning, skriver nyhedsbureauet AFP.Landet bliver årligt ramt af omkring 20 tyfoner. Japans Meteorologiske Institut har placeret Hagibis i højeste kategori med vindstød på op til 270 kilometer i timen.

/ritzau/

Mest læste