15. OKT 2019 • 19:30SPORT

Bulgarsk fodboldpræsident går af efter skandalekamp

Borislav Mihailov går af som præsident for Bulgariens fodboldforbund, efter racisme afbrød kamp mod England.

Præsidenten for Det Bulgarske Fodboldforbund, Borislav Mihailov, valgte tirsdag at gå af som en konsekvens af mandagens skandalekamp mod England, som blev afbrudt på grund af racisme.Det skriver nyhedsbureauet Reuters.- I dag præsenterede præsidenten for Bulgariens Fodboldforbund sin fratrædelse, som vil blive overleveret til medlemmerne af eksekutivkomitéen på et møde fredag, lyder det fra forbundet.Fratrædelsen skete i kølvandet på, at den bulgarske regering opfordrede ham til at gå af.Sportsminister Krassen Kralev opfordrede Borislav Mihailov til at gå af på direkte ordre fra landets premierminister, Boyko Borissov.

Efterfølgende bekræftede Borissov selv meldingen i et opslag på Facebook.- Jeg opfordrer Borislav Mihailov til at sige op øjeblikkeligt, skriver han og tilføjer, at det er "uacceptabelt", at Bulgarien skal forbindes med "racisme og fremmedhad".

Mandagens kamp mellem Bulgarien og England måtte to gange afbrydes på grund af racistiske tilråb mod engelske spillere.

Billeder fra kampen viste bulgarske fans heile, og der var meldinger om abelyde blandt de bulgarske tilskuere i Sofia.Kampen blev gennemført med en suveræn engelsk 6-0-sejr som resultat, men den kan også få et efterspil hos Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Senere tirsdag foretog en gruppe anklagere sammen med politiet i Bulgarien en razzia i lokalerne hos landets fodboldforbund, skriver AFP.Ifølge premierministeren havde aktionen intet at gøre med kampen mellem Bulgarien og England. Den handlede i stedet om korruption i forbundet.

- Vi vil ikke finde os i, hvad der foregår her (i forbundet, red.). De adlyder ikke love, fixer kampe og ændrer dommere til kampe, siger Boyko Borissov til lokale medier ifølge AFP.

Sager om fixede kampe har længe været et emne i bulgarsk fodbold, efter at en lov gjorde det strafbart i 2011.Premierministeren oplyste også, at der vil blive kigget på de finansielle forhold i fodboldforbundet.Razziaen havde deltagelse af omkring 30 personer og involverede både politiet, anklagemyndigheden og folk fra skattesystemet.Tirsdag kommenterede Uefa-præsident Aleksander Ceferin også episoden i en meddelelse, hvor han opfordrede til "krig mod racisme".- Tro mig. Uefa vil gøre alt for at eliminere denne sygdom fra fodbolden.- Det er nødvendigt, at fodboldfamilien, som er alle fra administratorer til spillere, trænere og fans, samarbejder med regeringer og ngoer for at føre krig mod racisterne og for at marginalisere deres afskyelige synspunkter.

- Fodboldforbundene kan ikke løse problemet selv. Regeringer bliver nødt til at gøre mere. Vi kan kun opnå fremskridt ved at samarbejde i anstændighedens navn, lød det blandt andet i meddelelsen./ritzau/

Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet