19. FEB 2018 • 13:18UDLAND

Flystyrt i Iran er stadig en gåde for myndighederne

Ifølge tv-kanal er vraget af af iransk fly fundet, men det kan ikke bekræftes af luftfartsmyndighederne.

Vraget af et iransk fly, som søndag styrtede ned i Irans sydvestlige Zagros-bjergkæde, er fundet. Det rapporterer tv-kanalen Press TV, men de statslige luftfartsmyndigheder er ikke i stand til at bekræfte fundet.

Ifølge tv-kanalen nåede redningsarbejdere frem til flyet tidligt mandag morgen. 65 mennesker frygtes omkommet ved styrtet.Et kraftigt snevejr vanskeliggjorde eftersøgningen af det nedstyrtede fly. Men mandag morgen var det muligt at sende helikoptere ind over bjergene, hvor flyet styrtede ned.

Omkring 100 redningsarbejdere er sat ind i eftersøgningen.Det var et tomotorers propelfly af typen ATR-72, som styrtede ned i et afsondret bjergområde. Flyet tilhørte Aseman Airlines og havde været i drift i 25 år.

Flyet var på vej fra Teheran til byen Yasuj.

Viceguvernørens kontor i Kohgiluyeh og Boyer-Ahmad-provinsen siger, at flyvraget er blevet fundet nær byen Dengezlu i provinsen Isfahan.

Få minutter senere udsendte de civile luftfartsmyndigheder en erklæring om, at de ikke kan bekræfte fundet af vraget.

- Vi står over for en virkelig gåde. Vi ved ikke noget om flystyrtet, siger den iranske trafikminister, Abbas Akhoundi, til nyhedsbureauet ISNA.

Et medlem af Røde Halvmåne siger, at en "mørk plet" er registreret ved landsbyen Dengezlu, hvilket kan være et spor efter flyet.

Det har i de fleste meldinger heddet, at der var 60 passagerer og seks besætningsmedlemmer om bord, men søndag meddelte iranske medier, at en passager ikke havde nået flyet, så antallet af ombordværende var 65.

/ritzau/Reuters

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

Mest læste