14. SEP 2018 • 16:18UDLAND

Labour vil ikke støtte Mays brexitaftale

Theresa Mays plan for trække Storbritannien ud af EU oplever pres fra begge sider i parlamentet.

Storbritanniens store oppositionsparti, Labour, vil ikke stemme for det forslag til en aftale om at forlade EU, som premierminister Theresa May har lagt frem.Det siger partiets udenrigsordfører, Emily Thornberry, til Financial Times.

Ifølge Thornberry vil Labour stemme imod en hvilken som helst aftale om det såkaldte brexit, som premierministeren når med EU.

- Det kommer simpelthen ikke til at ske, siger hun til avisen.Udenrigsordføreren siger til Financial Times, at hun håber, at hvis May ikke kan få sin aftale med EU gennem en afstemning i parlamentet, må hun trække sig og udskrive nyvalg.

Tidligere har Labours brexit-ordfører, Keir Starmer, erklæret, at Labour ikke vil forsøge at få en ny afstemning i befolkningen om, hvorvidt Storbritannien skal forlade EU.

Labour-meldingen kommer efter pres fra Mays egne rækker.Torsdag holdt regeringen i Storbritannien møde, hvor May angiveligt fik støtte til sin plan.Men dele af Mays eget konservative parti synes ikke, at den fremlagte plan, den såkaldte Chequers-plan, leverer det brud med EU, de ønsker.

Gruppen består blandt andre af David Davis, der var minister for Storbritanniens exit fra EU, indtil han trak sig fra regeringen over netop uenigheder om planen.

Også tidligere udenrigsminister Boris Johnson har forladt regeringen af samme årsag.

Kort efter overtog Theresa May selv kontrollen med forhandlingerne med EU.

Hendes nuværende minister for brexit, Dominic Raab, talte fredag i telefon med EUs chefforhandler, Michel Barnier.

Ifølge Raab er der "substantielle forskelle, vi mangler at løse".

Det til trods er de to parter dog kommet tættere på en aftale, mener Raab.Fredag 29. marts næste år ved midnat forlader Storbritannien formelt EU./ritzau/

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

19. JUL 2019 • 05:47

Bia-Lid bliver privatbolig

18. JUL 2019 • 19:55 FOR ABONNENTER

Nu kører toget: Kulturhuset vil købe pakhus

18. JUL 2019 • 18:10

Affaldskaos ved strand afværget

Mest læste