21. OKT 2018 • 16:20UDLAND

Mindst 22 dræbt i alvorlig togulykke i Taiwan

Flere togvogne er væltet, og 171 er kommet til skade i en togulykke i Taiwan, oplyser myndighederne i landet.

Flere togvogne er væltet, og mange er dræbt i en alvorlig togulykke i Taiwan søndag. Oplysningerne fra myndighederne lyder på mindst 22 dræbte.Derudover er 171 mennesker såret. Tallene stammer fra Taiwans brandvæsen.Toget, der væltede, var angiveligt et af Taiwans nyere og hurtigere tog kaldet Puyuma. Det er væltet i en kurve på en meget brugt rute ifølge myndighedernes oplysninger.Eksprestoget havde 366 passagerer om bord på vej fra en forstad til hovedstaden, Taipei, med kurs mod byen Taitung på det sydøstlige kyst.

Ifølge landets regering væltede det af skinnerne 16.50 lokal tid.Her blev flere passager dræbt, da de blev mast under toget ifølge en talsmand fra Taiwans forsvarsministerium Chen Chung-chi.

- Deres vogn væltede. De blev knust, så de døde omgående, siger Chen.Soldater fra Taiwans hær har været med til at fjerne og identificere lig fra stedet. Med aftenens komme er mørket faldet på i Taiwan.Billeder fra stedet taget i eftermiddagens dagslys viser, at toget er kørt af sporet og lå zig-zag på tværs af skinnerne. Mindst fem vogne kan ses på siden.Ifølge en unavngiven talsmand fra regeringen er de fleste dødsfald sket i den ene af vognene. Talsmanden, der kun vil udtale sig anonymt, oplyser, at det ikke vides, hvor mange der stadig er fanget i toget.Ifølge en lokal tv-station kunne man umiddelbart efter ulykken se passagerer kravle ud ad vinduer i togvognene.

Folk i nærheden stimlede til ulykkesstedet for at til hjælp, inden redningsfolk ankom.Eksprestoget Puyuma kører på øens østkyst med op til 150 kilometer i timen.Toget der er væltet, er seks år gammelt. Den seneste inspektion af det fandt sted i 2017, oplyser myndighederne for togtrafik i Taiwan.Årsagen til ulykken står ikke klar og efterforskes stadig./ritzau/AP

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

Mest læste