16. APR 2019 • 21:06UDLAND

Macron lover endnu smukkere udgave af Notre Dame om fem år

Branden i Notre Dame har vist franskmændenes evne til at forene sig, mener præsident Emmanuel Macron.

Den ikoniske katedral Notre Dame skal stå klar igen om fem år - endnu flottere end før den mandag blev ramt af en ødelæggende brand.Det siger præsident Emmanuel Macron tirsdag aften i en tv-transmitteret tale.

- Vi vil genopbygge katedralen, så den bliver endnu smukkere, og det skal være gjort inden for fem år, siger den franske præsident.Notre Dame blev mandag ramt af en voldsom brand, der ødelagde store dele af den 850 år gamle katedral i den franske hovedstad, Paris.

Det lykkedes dog også at redde vigtige dele af kirken.Og ifølge præsident Macron har mandagens dramatiske hændelse på mange måder også vist franskmændenes bedste side.- I aftes så vi vores evne til at mobilisere os og forene os, siger han.I sin tale henviste præsidenten også til andre brande, der har ødelagt både byer og kirker i Frankrig tidligere i tiden.

- Hver gang har vi fået genopbygget dem, siger han.

Branden i Notre Dame blev tirsdag morgen meldt slukket.Årsagen til branden i den gamle katedral kendes endnu ikke.

Brandeksperter er i fuld gang med at lede efter årsagen. Indtil videre er mistanken, at der kan være tale om et uheld i forbindelse med et renoveringsarbejde, der var i gang i kirken.

Mange franskmænd har udtrykt deres sorg over den ødelæggende brand.

Samtidig er der fra franske rigmænd og selskaber blev doneret store beløber til den forestående genopbygning. Over 600 millioner euro - svarende til omkring 4,5 milliarder kroner - er tirsdag blevet doneret.

Blandt andet har den franske milliardær og forretningsmand Bernard Arnaud lovet 200 millioner euro.Han ejer LVMH-gruppen, der har mærkevarer som Louis Vuitton, Christian Dior, Kenzo og også Dom Pérignon-champagne og Hennessy-cognac.

Også LOréal og ejerfamilien Bettencourt har lovet 200 millioner euro.

/ritzau/AFP

20. JUL 2019 • 17:19 FOR ABONNENTER

Farverigt galleri er åbnet i Rønne

20. JUL 2019 • 16:10 FOR ABONNENTER

Feltpræst siger farvel til Afghanistan

Mest læste