11. AUG 2019 • 15:41UDLAND

Norsk politi: Angreb på moské var forsøg på terror

Politiet bekræfter, at der blev affyret flere skud ved moskéen, og at der er blevet fundet våben på stedet.

Norsk politi oplyser ifølge nyhedsbureauet NTB, at hændelse ved en moské i byen Bærum nær Oslo lørdag var "et forsøg på en terrorhandling".

Undersøgelser har vist, at den mistænkte, som er først i tyverne, har "højreekstreme holdninger", forklarer politiet på et pressemøde søndag i Oslo.- Han har udtrykt holdninger til støtte for Quisling (norske politiker, der samarbejdede med tyskerne under Anden Verdenskrig, red.), og han har indvandringskritiske holdninger.- Vi efterforsker sagen som et forsøg på en terrorhandling, fastslår fungerende enhedsleder ved Oslo politidistrikt, Rune Skjold.

Politiet bekræfter, at der blev affyret flere skud ved moskéen, og at der er blevet fundet våben på stedet.Under angrebet i Al-Noor Islamic Centre lykkedes det for tilstedeværende at overmande gerningsmanden.- Vi vil gøre et nyt forsøg på af afhøre den sigtede senere i dag. Han vil sandsynligvis blive fremstillet for en dommer med krav om varetægtsfængsling mandag, siger politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby.

Han tilføjer, at politiet ønsker, at den sigtede undersøges af sagkyndige, og at deres vurdering afventes.

Politiet har i weekenden undersøgt den mistænktes aktiviteter på internettet. Her står det klart, at han blandt andet har rost gerningsmanden bag masseskyderiet i El Paso i USA i sidste uge.

Politiet afhørte manden natten til søndag, men den sigtede ønskede ikke at forklare sig, oplyser politiet.Det er stadig ikke klart, hvad der nøjagtigt skete i moskéen i Norge lørdag. Politiet siger, at flere skud blev affyret, og at en person blev lettere såret, da det lykkedes denne at afvæbne den mistænkte. To våben er blevet fundet på stedet.

Den anholdte er sigtet for drabsforsøg og sigtet for drab på en ung kvinde, som blev fundet død i en lejlighed efter angrebet i moskéen.Norsk politi oplyser søndag, at den dræbte 17-årige kvinde er stedsøster til den sigtede i sagen.- Vi efterforsker det som et muligt drab. Den døde kvinde er ung og blev fundet i den lejlighed, hvor den mistænkte bor, siger Rune Skjold.

Statsminister Erna Solberg siger, at den norske befolkning sammen må bekæmpe islamfjendtlige holdninger. Solberg deltager søndag i fejringen af den muslimske eid-højtid på Thon Hotel i Sandvika.

- Angrebet på moskéen i Bærum skaber frygt og uro. Vi slår ring om vort muslimske miljø, når de går til bøn i dag, skriver Solberg på Twitter.

/ritzau/NTB

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet