11. AUG 2019 • 17:35UDLAND

OVERBLIK: Det ved vi om det norske moskéangreb

En norsk mand i 20erne er sigtet for drab, efter at han lørdag angiveligt angreb en moské i Bærum.

Lørdag eftermiddag gik en gerningsmand ind i en moské i den norske kommune Bærum tæt på hovedstaden Oslo.Her blev der affyret flere skud, inden det lykkedes for tilstedeværende at overmande gerningsmanden.Her er, hvad man søndag eftermiddag ved om sagen:

* Lørdag eftermiddag den 10. august klokken 16.07 oplyste politiet om et skyderi i Al-Noor Islamic Centre i Bærum.* Den person, der anmeldte hændelsen til politiet, talte dårligt norsk, og truslen blev i første omgang ikke betragtet som værende særlig høj.

* Da politiet ankom til moskéen fik det med hjælp fra tilstedeværende pågrebet en formodet gerningsmand. Der er tale om en norsk statsborger i 20erne. Han er blevet sigtet for drabsforsøg.

* To våben blev fundet inde i moskéen, men det er hidtil ikke bekræftet, hvilken type våben der er tale om. Politiet har dog bekræftet, at der er blevet affyret flere skud inde i moskéen.

* Ingen kom alvorligt til skade i skudepisoden. En mand med tilknytning til moskéen fik mindre skader og blev kørt til hospitalet.

* Lørdag aften - nogle timer efter skyderiet - rykkede politiet ud til en adresse i Bærum med tilknytning til den mistænkte gerningsmand. Her fandt politiet den mistænktes 17-årige stedsøster død.

* Politiet har fundet flere udtalelser fra den mistænkte på internettet. De har dog endnu ikke overblik over gerningsmandens motiv. Ifølge norsk TV2 har den sigtede blandt andet hyldet den mistænkte bag angreb mod to moskéer i den newzealandske by Christchurch i marts. Her blev 49 personer dræbt.

* Lørdagens hændelse efterforskes som en terrorhandling.

* Den mistænkte blev natten til søndag kort afhørt af politiet. Han ønskede dog ikke at give nogen forklaring.

Kilde: NTB.

/ritzau/

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet