12. AUG 2019 • 12:00UDLAND

Myndigheder i Hongkong aflyser alle fly mandag

Efter dagevis med demonstrationer vil der hverken lette eller lande fly i Hongkong mandag.

Lufthavnsmyndighederne i Hongkong har aflyst de fly, der skal lette og lande resten af dagen mandag. Det skriver nyhedsbureauet Reuters kort før klokken 16:30 lokal tid.

Udmeldingen kommer, efter at demonstranter har protesteret i lufthavnen fire dage i træk. Vejene til lufthavnen var overfyldte, og parkeringspladsen ved lufthavnen fuld, oplyste myndighederne.

Politiet siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at der opholder sig omkring 5000 demonstranter i passagerterminalen.

Selv om demonstrationerne har stået på i flere dage, har myndighederne meddelt, at mandagens protest har skabt særligt kaos.

- Arbejdet i lufthavnen i Hongkongs internationale lufthavn er blevet alvorligt forstyrret på grund af menneskemængden i dag, skriver myndighederne i en pressemeddelelse ifølge AFP.

De fly, der allerede har annonceret deres afgang, får dog lov til at lette. Og de fly, der er på vej mod Hongkong, får lov til at lande i lufthavnen.

Mandag eftermiddag lokal tid har Kinas repræsentant i Hongkong ifølge AFP sagt, at Hongkong befinder sig på "et kritisk stadie".Talsmand Yang Guang opfordrer i en tv-transmitteret tale til, at protesterne mod regeringen stopper.Yang Guang roser politiets arbejde i Hongkong, der har et begrænset selvstyre i forhold til Kina.

For tiende weekend i træk er politiet og demonstranter stødt sammen i Hongkong, hvor voldsomme protester fortsætter ufortrødent.

Protesterne begyndte, da demonstranter protesterede mod et lovforslag, der ville gøre det muligt at udlevere borgere til retsforfølgelse i Kina.

Hongkongs regeringsleder, Carrie Lam, har tidligere meddelt, at lovforslaget er skrottet. Demonstranterne er vrede over, at det ikke formelt er trukket tilbage.Mange demonstranter kræver også, at Lam træder tilbage. De er bekymrede for en stigende kinesisk indflydelse i regionen./ritzau/

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

20. AUG 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Klar til den tredje Handicap Tour Coop Bornholm

20. AUG 2019 • 08:12

21 bilister kørte for stærkt

20. AUG 2019 • 05:53

Han udgiver sin 40. bog

19. AUG 2019 • 21:19

Nyt liv i Snellemark

Mest læste

18. AUG 2019 • 16:17SPORT

Solon gjorde det igen

17. AUG 2019 • 17:37SPORT

Point til unge NB’ere

17. AUG 2019 • 09:53 FOR ABONNENTER

Klar melding: Mathias Jensen vil rydde bordet