12. AUG 2019 • 17:05UDLAND

OVERBLIK: Det ved vi om moskéangrebet i Norge

En 21-årig nordmand er varetægtsfængslet i fire uger. Han mistænkes for at stå bag et angreb mod norsk moské.

En 21-årig norsk mand ved navn Philip Manshaus formodes at være manden bag et angreb mod en moské i Bærum i Norge lørdag.

Han er mandag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Her kan du danne dig et overblik over, hvad man mandag ved om sagen:* Lørdag eftermiddag den 10. august klokken 16.07 oplyste politiet om et skyderi i Al-Noor Islamic Centre i Bærum.

* Den person, der anmeldte hændelsen til politiet, talte dårligt norsk, og truslen blev i første omgang ikke betragtet som værende særlig høj.

* Da politiet ankom til moskéen, fik det med hjælp fra tilstedeværende pågrebet den formodede gerningsmand, den norske statsborger Philip Manshaus. Han blev i første omgang sigtet for drabsforsøg.

* Ifølge Aftenposten var det den 65-årige mand Mohamed Rafiq, der i moskéen kaldes "bedstefar", der overmandede gerningsmanden.* To våben blev fundet inde i moskéen, men det er hidtil ikke bekræftet, hvilken type våben der er tale om. Politiet har dog bekræftet, at der er blevet affyret flere skud inde i moskéen.

* Ingen kom alvorligt til skade i skudepisoden. En mand med tilknytning til moskéen fik mindre skader og blev kørt til hospitalet.

* Lørdag aften - nogle timer efter skyderiet - rykkede politiet ud til en adresse i Bærum med tilknytning til den mistænkte gerningsmand. Her fandt politiet den mistænktes 17-årige stedsøster død.

* Philip Manshaus er blevet sigtet for drabet på stedsøsteren.* Politiet har fundet flere udtalelser fra den mistænkte på internettet. De har dog endnu ikke overblik over gerningsmandens motiv. Ifølge norsk TV2 har den sigtede blandt andet hyldet den mistænkte bag angreb mod to moskéer i den newzealandske by Christchurch i marts. Her blev 49 personer dræbt.

* Mandag udvidede politiet sigtelsen til at omfatte terror. 21-årige Manshaus nægter sig skyldig og har hidtil ikke villet afgive forklaring.

* Han varetægtsfængsles mandag i fire uger - de første to i fuld isolation.Kilde: NTB.

/ritzau/

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet