Det kan også blive for meget for en borgmester

8. FEB 2016 • 15:00LEDER • AF SØREN CHRISTENSEN

Leder: Det kan også blive for meget for en borgmester

I lørdags var Bornholms borgmester Winni Grosbøll på torvet i Rønne sammen med blandt andet det socialdemokratiske folketingsmedlem Lea Wermelin.

På gaden for at møde bornholmere ansigt til ansigt.
Den omgangsform med borgerne på øen vil borgmesteren fremover nøjes med.

For godt et døgn efter, at hun havde delt røde roser og socialdemokratiske slagord ud til forbipasserende på torvet, fik Winni Grosbøll nok. Grosbøll nedlagde sin Facebook-profil, hvorfra hun i flere år flittigt har holdt sine "venner" opdateret om stort og småt set fra borgmesterstolen på Ullasvej og privaten i Pedersker.

Med farvellet til Facebook meldte hun sig ind i rækken af danske politikere, der ikke længere vil finde sig i at blive overdænget med perfide og onde kommentarer på Facebook.

Det er for råt og for voldsomt, udtalte Grosbøll i går, og i dag i Bornholms Tidende uddyber hun og sender også en bredside i retning af de bornholmske debattører, der i mange tilfælde ikke nøjes med at argumentere for og i mod, men bruger en retorik, der ikke hører hjemme nogen steder.
Er debattonen på Bornholm mere rå end andre steder, har vi spurgt borgmesteren, der bekræftende svarede, at mange af hendes venner ovre fra er forskrækkede over, hvordan vi taler til hinanden.

Læs hele lederen i dagens Bornholms Tidende