Det er snart på tide, at der sker noget i Nexø

15. FEB 2016 • 15:00LEDER • AF SØREN CHRISTENSEN

Leder: Det er snart på tide, at der sker noget i Nexø

I torsdags var der informationsmøde i Nexø. 70 pensionister var mødt op for at høre mere om de store planer, som DLG og Nexø Havn har på nordhavnen, hvor de eksisterende bygninger skal omdannes til hoteller, restauranter og et kulturhus for de lokale foreninger.

Lidt i stil med Brandts Klædefabrik i Odense og Kødbyen i København, hvor man har forvandlet kolde og tunge industribygninger og områder til nogle af mest eftertragtede områder i de byer.

”Jeg synes, det lyder fint. Det er snart på tide, at der sker noget her i Nexø. Nexø er ved at være en død by”, sagde de pensionister, som Tidendes udsendte talte med, nærmest samstemmende.

Og sandt at sige, er der alt mulig grund til at håbe på, at planerne ikke forbliver luftkasteller og fine tegninger på et bræt. Det ville næsten ikke være til at bære.
For der trænger til at ske noget. Det har pensionisterne i Nexø jo helt ret i.

Historien om fiskeriets deroute kender de fleste, og Nexøs særegne identitet som en rå industriby står i skarp kontrast til de smukke, hyggelige havnebyer længere mod nord, hvor man tilmed mærker folkemøde-opsvinget.

Se blot, hvordan store virksomheder og organisationer og kendisser som Anette Heick køber huse op på Nordlandet.

Men Nexø er sin egen. Nexø kan noget andet, og planerne for havneområdet ser utroligt spændende ud.
Her virker det nemlig til, at man har tænkt Nexøs sjæl og fortid som fiskeindustriby med ind i projektet. Potentialet er der.

Den 3. marts er der nyt stormøde i byen om de store planer, og man må rose de lokale ildsjæle i byen for ikke at sidde på hænderne, og for at appellere til sammenhold, som også er nødvendigt, hvis planerne skal blive en realitet.

PS: Det er uge syv og dermed vinterferie i Danmark.
Hjemme hos os er aftalen den fine, at den ene halvdel af familien tager syd på til Spanien med cyklerne om et par uger, mens den anden halvdel i denne uge rejser til Sverige og Norge, tyve minusgrader og to meter sne, med skiene på taget.
Det er en god aftale.
Jeg slipper dermed for noget af det, jeg hader aller mest, at fryse, og jeg får samtidig mulighed for – udover at passe avisen naturligvis - atter engang at blive bekræftet i, hvor levende Bornholm er. Også uden for sæsonen.

Med ønsket om en god vinterferie-uge.