Om bord på den nye bornholmerfærge: Se de nye billeder fra Express 1
Et kig ind på den ombyggede Express 1.

2. AUG 2018 • 09:28 • AF REDAKTIONEN

Om bord på den nye bornholmerfærge: Se de nye billeder fra Express 1

Molslinjens ombyggede Express 1 skal om mindre end en måned være den nye primære hurtigfærge mellem Rønne og Ystad.

Lige nu sejler færgen mellem Sjællands Odde og Aarhus, og hopper man med på en smuttur, kan man opleve en færge med mere fri plads på gangarealerne og et lidt mere luftigt udtryk end det, vi er vant til fra rederiet Færgens hurtigfærger.

Der står Bornholmslinjen på siden, og en stemme i højttaleren forsikrer passagererne om, at de ikke er gået forkert.

– Bare rolig, vi ER på vej til Aarhus, lyder det fra Molslinjen.

Zoner med sæder
Sæderne på Express 1 er i ensfarvet læder, og de er opdelt i 'zoner'. Røde, blå, grå og sorte sæder, der i øvrigt kan lænes ret langt tilbage, er samlet i flokke og vidner om, at der på færgen skal være plads til mange mennesker.

Express 1 er blevet ombygget til at rumme 1.400 passagerer, og alle skal befinde sig på samme dæk, når de fremover tager turen over Østersøen.

Det giver et passagerdæk med mange siddepladser – men til gengæld stort set ingen muligheder for at ligge ned, med mindre man lægger sig på gulvet.

I øvrigt er der ikke lige så meget cafeteria- og caféplads, som vi kender det fra Leonora Christina.

Enkelt bildæk
Bildækket er meget "firkantet" og enkelt indrettet. Man kører ind og ud samme sted, og måden det bliver løst på, virker ganske nem og overskuelig.

Alt unødigt ser i det store hele ud til at være skrællet væk, og Express 1 står som det transportmiddel, den er: En hurtigfærge, der i fremtiden skal fragte rigtig mange mennesker til og fra Bornholm. Hurtigt og effektivt.

Se billeder fra Express 1 herunder. Molslinjen oplyser i øvrigt, at der kan ske enkelte ændringer på færgen frem mod den 1. september.