Varmere end nogensinde: Bornholm satte rekord

19. SEP 2018 • 08:16 • AF REDAKTIONEN

Varmere end nogensinde: Bornholm satte rekord

På Bornholm blev tirsdagens varme vejr til en rekord. På Hammer Odde blev der målt 26,7 grader, og det er det varmeste, der er målt så sent nogensinde. Det skriver TV2 Vejret.

– Der går mange, mange år imellem, at det er så varmt så sent på året, og det er i hvert fald ikke noget, bornholmerne har oplevet før, siger siger TV 2 Vejrets meteorolog Sebastian Pelt til TV2 Vejret.

Det var ikke kun på Bornholm, tirsdagen var varm. Dagen blev også årets sommerdag nummer 72, da temperaturen nåede op over 25 grader.

– Uanset hvordan vi vender og drejer det, er det en meget usædvanlig varme, vi har, siger meteorologen.

Den tropiske storm ved navn Helene har trukket varm luft op fra syd og sendt den ind over Danmark. Men ifølge meteorologen er det ikke kun Helene, der er skyld i det varme september vejr.

– Orkanen er bare sådan en ekstra varmepumpe, der giver de sidste ekstra grader og trækker den her luft op helt nede fra den iberiske halvø, siger han til TV2 Vejret.

Tirsdag er den varmeste dag målt så sent i syv år, og hvis der registreres en måling på 27 grader, skal vi helt tilbage til 1947 for at finde noget tilsvarende, skriver TV2 Vejret.

Rekorden på Bornholm er den seneste i en stribe af rekorder, som er sat i sommeren 2018.

DMI begyndte de landsdækkende målinger over temperatur og nedbør i 1874, mens man har målt solskinstimer siden 1920.

/ritzau/