Nonstop koncerter og smadret porcelæn
De allermindste korsangere stod for den første koncert i Svaneke Kirke. Foto: Elisabeth Krogh

22. SEP 2018 • 13:07 • AF ELISABETH KROGH

Nonstop koncerter og smadret porcelæn

I dag er Bornholms Kulturuge rykket til Svaneke og Østermarie, og masser af skæve, fine og anderledes oplevelser byder sig til.

I formiddag kunne man besøge guitarbyggerens værksted i Svaneke og fra 11 til 13 kunne børnefamilierne på Svaneke Bibliotek prøve kræfter med at skrive en sang i samarbejde med børnemusikbandet RimRaketten.

Flere kulturtilbud venter resten af dagen. Frem til klokken 14.00 er der workshop og åbent hus hos Gitte Helle i Containerjuvelen. Her får de besøgende kulturugegæster blandt andet lov at smadre fine gamle tallerkner og fade - dog vist nok med skår og revner - som efterfølgende indgår i et fælles kunstværk, en installation med navnet SPORVÆRK 2018.

I Svaneke Kirke er der koncerter hver time frem til klokken 17.00. De allermindste korsangere i Svaneke-Ibsker Spirekor lagde ud klokken 11 og frem til klokken 17 er der hver klokketime en ny koncert. I dagens løb kan man høre flere kor og blandt andet harpekoncert.

Dagen byder også på kulturoplevelser som eksempelvis rakubrænding hos Kunsthåndværkerne i Postgade klokken fra 13.00, hvor man kan lave sin egen skål med hjælp fra brændmesteren.
Man kan klokken 15.00 komme en på tur, hvor man følger i sporet efter Svanekes store personligheder, der på hver sin måde har sat deres præg på Svanekes udvikling.

På Svanekegaarden kan man fra 15.30 til 17.00 møde forfatter Jesper Wung-Sung, og høre om ungdomslitteratur, og i aften blænder Svanekegaarden op for en bornholmsk kulturaften " Sporr å Borrinjholmsk/ Spor af Bornholmsk", hvor den bornholmske kultur er i fokus med bornholmske kunstnere, tekster, musik og sange. Bjarne og Torben Kure, Lars Christiansen, Claus Tranberg, Keld Olsen, Thor Backhausen, Lars Juul Niels Jørgen Riis, Rie Dam og Søren Høst er på scenen.

To koncerter i Østermarie

I aften byder Østermarie også på en bornholmsk oplevelse når der som led i Bornholms Litteraturfestival fra 19.30 til 21.00 er besøg af hele tre bornholmske forfattere i Mariehuset - nemlig Dennis Gade Kofod, Peter Poulsen og Jette Drewsen, som hver især vil læse op af, og fortælle om deres nyeste værker og måske og lidt om de kommende.

Lørdag eftermiddag fra 14.00 til 16.00 kan man besøge Gaia Armyrantis Trampedachs atelier i Østermarie. Gå i sporet på de gamle kunstneriske mestre og prøve at tegne croquis efter nøgen model. I Østermarie kan man også opleve Mario Schulte, teatermusiker fra Berlin samt kunstnerne Armin Mangold og Anne Lass hos "Slagteriet". Der er fernisering klokken 16.00 og performance.

I Østermarie Kirke kan man opleve to koncerter i dag. Fra 15.00 til 16.30 Kærlighedens spor med MUSICA VITALIS er et ensemble bestående af Ursula Bambuch, Simon Oberst, ChrisTina Gornitzka og Kevin Duggan og i aften er der koncert med NylarsKoret samt orkester.