Badeklub modtager en million kroner til saunadrøm
Formand for Svaneke Badeklub Lars Nørgaard på Svaneke Havn. Foto: Berit Hvassum

25. SEP 2018 • 05:52 • AF SOFIE EJDRUP

Badeklub modtager en million kroner til saunadrøm

Svaneke Badeklub er blandt de 50 projekter fordelt over hele landet, der står til at modtage et stort beløb fra Nordea-fondens kystpulje. I alt kan badeklubben sætte knap en million kroner ind på kontoen.

Nyheden vækker glæde i badeklubben:

– Pengene skal bruges på en sauna med plads til 20 til 25 mennesker på Svaneke Havn. Det skal være den smukkeste sauna i den smukkeste by, siger formand Lars Nørgaard, der har været med til at udforme ansøgningen til Nordea-fonden.

– Saunaen skal tage sig rigtigt ud æstetisk. Svaneke har netop et ry for at være æstetisk og bevarende, så den skal falde ind i omgivelserne på en naturlig måde, uddyber han.

Fællesskab i saunaen
Svaneke Badeklub har længe ønsket sig en sauna, som klubbens knap 50 medlemmer kan samles om.

– Selvom vi har eksisteret i fire år, bader vi meget individuelt. Vi mangler et samlingspunkt, siger Lars Nørgaard, som i ansøgningen netop lagde vægt på en saunas sociale betydning for Svanekes lokalsamfund.

– At være med i en badeklub kan kaste alt muligt socialt af sig, fordi når man sidder i en sauna og snakker med folk, får man talt om mange forskellige ting. Man er meget social, når man sidder sådan et sted, siger han.

Hvornår byggeriet af saunaen kan begynde, ved formanden dog endnu ikke:

– Svaneke Badekub har et godt samarbejde med Bornholms Regionskommune og Svaneke Havn, og de sidste detaljer er ved at falde på plads.

Fra Nordea-fondens kystpulje uddeles i alt 50 millioner kroner til aktiviteter langs landets kyster, som "kan skabe nye stærke fællesskaber lokalt over hele landet", udtaler fondens direktør, Henrik Lehmann Andersen, i en pressemeddelelse.