51-årig får 12 års fængsel for drabet i Østermarie
Arkivfoto

10. OKT 2018 • 16:00 • AF MIE MØLBAK

51-årig får 12 års fængsel for drabet i Østermarie

En 51-årig mand er blevet idømt 12 års fængsel for drabet på en 34-årig kvinde i Østermarie 2. april. Onsdag eftermiddag kendte tre dommere og seks nævninger ved Retten på bornholm manden skyldig i manddrab.

Retten er dermed enig med anklagemyndigheden i, at det var den 51-åriges hensigt at dræbe kvinden.

– Tiltalte må have set det som overvejende sandsynligt, at hun ville dø af at blive kvalt med den her stålwire med den kraft og i så lang tid, sagde anklager Anne Moe under sin afsluttende procedure.

Den 51-åriges forsvarer gik derimod efter en dom for uagtsomt manddrab, hvor strafferammen er kortere end ved manddrab.

– Det er klart, at det ikke var et uheld, at stålwiren kom rundt om halsen på hende. Det er heller ikke et uheld, at han strammede til. Men det er et uheld, at hun døde, sagde forsvareren under sin procedure.

Dommere og nævninger er enige om kendelsen.

– Samtlige nævninger og dommere lægger til grund, at tiltalte foretog flere omsnøringer af forurettedes hals og mund med den gummibelagte stålwire, hvorefter han strammede til med en sådan kraft, at begge håndtag faldt af wiren, hvorefter han forårsagede forurettedes død ved kvælning. Herved finder samtlige nævninger og samtlige dommere det bevist, at tiltalte i hvert fald må have anset det for overvejende sandsynligt, at forurettede ville dø som følge af omsnøringerne.

Den 51-årige har udbedt sig betænkningstid for, hvorvidt han vil modtage eller anke dommen.