Ebbe Gert Rasmussen er død
Foto: Allan Rieck

12. NOV 2018 • 13:35 • AF TOMMY KAAS

Ebbe Gert Rasmussen er død

Historikeren Ebbe Gert Rasmussen, der tidligere var lektor ved Bornholms Gymnasium og er forfatter til en lang række historiske udgivelser, er død. Det oplyser familien i en dødsannonce i Bornholms Tidende.

Ebbe Gert Rasmussen var blandt andet optaget af den bornholmske opstand i 1658 og var både via sit arbejde som forfatter og som historielærer på gymnasiet en højt skattet fortæller.

Han blev født den 18. juli 1939 i Aakirkeby som søn af københavnske forældre.

– Oprindelig havde de planlagt at rejse til Grønland, men dette blev forpurret af en lille, højtråbende tysker med et stort overskæg, der var begyndt at lave furore i Mellemeuropa, har Ebbe Gert Rasmussen, som den medlevende fortæller han var, fortalt i Bornholms Tidende.

Han startede sin skolegang på Hasle Borgerskole og fortsatte på Rønne Statsskole, hvor han blev sproglig student i 1958.

Han blev cand.mag. i historie og kristendomskundskab på Københavns Universitet i 1967 og ansat som adjunkt på statsskolen – senere gymnasiet – i Rønne samme år.

I 1985 fik han titel af dr.phil. fra Københavns Universitet og blev et par år senere lektor på gymnasiet, hvor han arbejdede frem til 2002.

Ebbe Gert Rasmussen døde lørdag. Han blev 79 år.