Molslinjens nye færge sejler nu fra Australien

30. JAN 2019 • 08:46 • AF REDAKTIONEN

Molslinjens nye færge sejler nu fra Australien

Skibsbyggerne på Austal-værftet i Perth har efter næsten ét års arbejde leveret færgen Express 4 til Molslinjens folk i Australien. Efter ugers test i vandet ud for Perth har Molslinjens besætning nu sat kursen mod Aarhus.

Det skriver Molslinjen i en pressemeddelelse.

Forude venter en 20.000 kilometer lang rejse. Ruten går fra vestkysten af Australien over det indiske Ocean, gennem Suez kanalen og videre gennem Middelhavet og den engelske kanal, rundt om Skagen over Kattegat til Aarhus.

– Express 4 skal sikre, at vi har den fornødne kapacitet på Kattegat, når vi har afgivet Express 1 og Max Mols til operationen på Bornholm, forklarer Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen i pressemeddelelsen.

Det tager en lille måned til søs, før Express 4 kan lægge til kaj i sin hjemhavn i Aarhus. Selv om der er foretaget intensive testsejladser i ugerne op til hjemturen, er det altid spændende at tage et helt nyt skib ud på så lang en tur, skriver Molslinjen.

–Vi har taget færger hjem fra Australien før, så vi ved, at det er en hård test af maskineriet, og vi ved også, at det er en hård tur for mandskabet, som ikke har meget komfort på en tom passagerfærge, siger Carsten Jensen.

Express 4 forventes sat i drift på ruten mellem Aarhus og Odden medio marts. Molslinjen vil således have tre af verdens største katamaran-færger i drift på Kattegat.