Bøn fra hospitalet: Bliv hjemme med din influenza
Arkivfoto: Berit Hvassum

11. FEB 2019 • 15:28 • AF HENRIK NIELSEN

Bøn fra hospitalet: Bliv hjemme med din influenza

Lider man af influenza, så skal man ikke indfinde sig på Bornholms Hospital, men blive hjemme under dynen. Det er godt for både patienter og personale, fortæller hospitalet i en pressemeddelelse.

– Nogle af vores patienter er syge. Vi gør, hvad vi kan for at begrænse smitten, men det er ikke kun op til os. Vi har brug for, at familie og venner bliver hjemme, hvis de har tegn på influenza, siger oversygeplejerske Peter Juul Jensen i pressemeddelelsen.

Det er ikke kun patienterne, der har mærket influenzaen, det har personalet også. Derfor er der en del sygemeldinger i disse dage.

Bliv under dynen
– Der er en del af personalet, der har måtte melde sig syge. Derfor er det vigtigt, at vi begrænser smitten så meget som muligt, så det ikke spreder sig yderligere, fortæller Peter Juul Jensen.

Han siger samtidig, at det også er vigtig, at man melder afbud til en undersøgelse, hvis man har tegn på influenza, så man begrænser smitten mest muligt. Hvis man melder afbud, får man en ny tid med det samme.

Tegn på influenza
Influenza er en virussygdom, der giver ømhed i muskler og led. Man får også ofte hovedpine og feber på mellem 38 og 40 grader.

Sygdommen smitter især via nys og host, men også hvis du glemmer at vaske hænder.