Guldnål til Aarsballe-leder
Alf Jørgensen ses her på sin hjemmebane i mere end én forstand - Aarsballe Stadion. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

21. FEB 2019 • 22:45SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Guldnål til Aarsballe-leder

En fodboldleder af de meget sjældne, 67-årige Alf Jørgensen fra Aarsballe Boldklub, blev på torsdagens repræsentantskabsmøde i DBU Bornholm hædret med unionens fornemste udmærkelse, guldnålen.

Siden sit 18. år har Alf Jørgensen haft en finger med i stort set alt, hvad der er sket i klubben i Aarsballe. Trods et svækket helbred, som gør, at alting nu foregår i et langsommere tempo, så står han stadig for klubbens hjemmeside, han sørger for kontakten til pressen og har i mange år også passet kiosken i klubhuset.

Som noget helt usædvanligt har han møjsommeligt også ajourført klubbens scrapbøger helt siden 1968.

I omkring 20 år har Alf Jørgensen i kortere eller længere perioder også været formand for fodboldafdelingen, og på generalforsamlingen i forrige uge fik han uventet come back på denne post i øens mindste klub – klubben, der trods sit beskedne opland stadig formår at stable et 7 mands-hold på benene, fordi den har ry for et godt klubliv.

Selv har Alf Jørgensen spillet 746 kampe for Aarsballe Boldklub – en rekord, der med sikkerhed aldrig bliver slået.

I 2001 gjorde Alf Jørgensen sine forældre, Ruth og Gunnar Jørgensen, selskab på den fine liste over æresmedlemmer i Aarsballe Boldklub, ligesom han tidligere er blevet hædret med DBU Bornholms æresnål og Dansk Boldspil-Unions sølvnål.