Helhedsplanen begynder at ændre Allinge
Foto: Berit Hvassum

14. APR 2019 • 14:48 • AF NIELS EBDRUP

Helhedsplanen begynder at ændre Allinge

Der har i denne uge været godt gang i entreprenørmaskinerne ved Møllerenden i Allinge. Planen er nemlig, at der inden Folkemødet skal anlægges omkring 80 meter af den plankesti, som man har planer om at etablere fra Kjærenæs til Cirkuspladsen.

Økonomi-, erhvervs- og planudvalget er af embedsværket blevet orienteret om byggeriet, og politikerne har fået følgende oplysninger:

– Kysstien på Møllenæs er en plankesti, der etableres på indersiden af klippeskærene. Stien, der er mellem 100 og 150 cm bred, opføres i Azobé-træ, der blandt andet også er brugt på Hammerhavn og Hasle Havn. Det fastgøres i underlaget med betonklodser og rustfri stålbolte. Stien svæver over underlaget og tilpasses klippeskærene.

– Som pilotprojekt er der planlagt at anlægge ca. 80 meter af stiens udstrækning inden Folkemødet 2019. Resten af plankestien på Møllenæs – ca. 100 meter – vil blive anlagt i efteråret 2019 og foråret 2020. Projektet er finansieret med midler fra områdefornyelsen og Realdania, lyder det i dagsordenen fra udvalgets møde i går, onsdag.

Foruden arbejdet med kysttien skal også en såkaldt rockpool være klar ved Kjærenæs inden Folkemødet. Det er en form for badebassin, der tager udgangspunkt i en naturlig ”sø” i klippekysten.