Hans Hansen tog imod DF-top på Lehnsgaard: Jeg taler med alle
Foto: Berit Hvassum

22. MAJ 2019 • 16:03 • AF ANETTE VESTERGAARD

Hans Hansen tog imod DF-top på Lehnsgaard: Jeg taler med alle

Hans Hansen får jævnligt besøg af politikere fra Christiansborg. Det er fordelen ved at være en mellemstor fødevareproducent på Bornholm, siger direktøren i Lehnsgaard Raps.

I dag var det så Kristian Thulesen Dahl og Søren Espersen fra Dansk Folkeparti, der meldte deres ankomst på oliemøllen i Aakirkeby, og Hans Hansen gjorde sig derfor ekstra umage med bordpynten i formiddags.

– Jeg sørgede for at sætte to EU-flag på bordet, siger han og forklarer, at han sådan set er parat til at tale politik med alle, uanset partifarve.

– Jeg har haft besøg af mange forskellige politikere, blandt andet Connie Hedegaard, Pia Olsen-Dyhr og Søren Gade. De får en rundvisning, og så snakker vi lidt om aktuelle emner på Bornholm og fødevarebranchen, siger Hans Hansen, der i formiddags blandt andet kom ind på de stigende besøgstal som følge af de lavere billetpriser, ulogiske afregningsregler på solcelleenergi og svindel i den europæiske fødevarebranche.

– Vi har friske eksempler på, at tyske og italienske mellemhandlere køber solsikkeolie i store mængder, putter lidt farve og smag i og sælger det videre som ekstra olivenolie. Vi har sagen om den såkaldte danske honning, som i virkeligheden kommer fra Brasilien, men så smækker man et øko-mærke på, og så tror folk, at det er dansk produceret. Det er vildledning af kunderne, og det vil vi gerne have, at de tager med tilbage til Christiansborg, siger Hans Hansen.

Efter besøget i Aakirkeby drog DF-duoen videre til svineproducenten Lennart Westh i Klemensker. Og mens Mette Frederiksen klokken 14 mødte Lars Løkke Rasmussen til den tredje duel på Folkehjemmet i Aabenraa, stod Kristian Thulesen Dahl med sin kaffevogn på torvet i Rønne.