SPONSORERET AF HALBERGS.DK

Har dit hus brug for en loftisolering?


Der er mange ting du kan gøre for at sikre din bolig, så både den og pengepungen holder i mange år. Der er alt lige fra udskiftning af vinduer til efterisolering af loftet. Mange tænker ikke over, at man kan opnå relativt store besparelser ved eksempelvis at efterisolere loftet på huset. Men man kan faktisk spare tusindvis af kroner om året på varmeregningen ved at efterisolere huset. Så hvis du tænker at dit loft måske skal efterisoleres og derfor gerne vil høre mere om loftisolering af din bolig, så læs med her.

Hvad er loftisolering
Det kan være svært helt at vide hvad loftisolering er og hvad det bruges til. Man kan sige at loftisolering er en slags dyne der ligger rundt om dit hus. Dynen sørger for at den varme luft ikke siver ud gennem taget. Det er vigtigt at have en god loftisolering, da varmen stiger op af og dermed bevæger sig mod taget.

Hvorfor skal man efterisolere sit loft?
Først og fremmest skal man selvfølgelig isolere sit loft for at sørge for at varmen ikke siver ud. Men de fleste gamle huse har kun isolering på 100 mm, og man anbefaler at få 400 mm isolering for at få det optimale ud af hjemmets varme. Det kan også være, at isoleringen på loftet er blevet trykket ned over tid, fordi man har opbevaret diverse genstande der oppe, og derfor kan det også være en god ide at efterisolere loftet.

En miljøvenlig løsning
Når du isolere dit loft, så mindsker du samtidig din CO2 udledning, hvilket er godt for miljøet. På den måde bliver dit hjem mere miljøvenligt. For at give et eksempel på hvor meget du kan spare og skåne miljøet, så vil et loft på 150 m2 med en ny isolering på 400 mm kunne formindske CO2 forbruget med hvad der svarer til en flyvetur tur/retur fra København til Firenze i CO2 udledning.

Typer af loftisolering
Hvis du vælger at få en loftisolering, så er der to forskellige overordnede typer af isolering du kan vælge imellem. Granulat og fast isolering. Det er hurtigst med granulat og det lægger sig som en tæt dyne af isolering over loftet. Det er god til at udfylde eventuelle sprækker og fejl i det gamle underlag, samtidig med at det slutter sig tæt omkring spær, skorstene osv. Hvis man isolere med fast isolering, så er det et væsentligt større arbejde. Desuden er der risiko for utætheder der hvor isolerings rullerne møder hinanden, samtidig med at det ikke udjævner sprækker og fejl. Derfor er det en god ide at vælge Granulat, hvis du skal isolere dit loft.

De fire største grunde til at få efterisoleret dit loft
Hvis du stadig er lidt i tvivl om du skal efterisolere dit tag, så kommer de fire største grunde her.
- Du spare tusindvis af kroner på varmeregningen.
- Mindre træk fra steder, hvor du normalt kan være chikaneret af kulde.
- Du kan få håndværkerfradrag, hvilket giver dig et stort økonomisk tilskud.
- Boligværdien øges til den dag huset skal sælges.