SPONSORERET AF DIAMANTXPERTEN.DK

Diamantskæring - hvad har diamanter med industrien at gøre?

Diamanter er faktisk mere og andet end nogle hundedyre sten, der pynter i smykker. Det naturlige materiale har nemlig nogle helt fantastiske kvaliteter, når det kommer til brug i industrien. Men der er langt fra smykke-diamanter til industridiamanter.

Herunder kan du blive klogere på, hvad diamanter er for en størrelse, hvorfor de bruges i stor stil i industrien, og hvad forskellen er på smykke- og industri-diamanter er.

Diamantens egenskaber
Diamanter er ikke bare smukke at se på. De er faktisk det hårdeste, naturlige materiale, der findes - eller rettere sagt, diamanter er det hårdeste mineral, man kender til. Derfor kan en diamant også kun slibes med sit eget pulver.

Diamanter dannes i jorden i bjergarten peridotit i den øvre del af jordens kappe - hvilket vel og mærke er mere end 150 km under jordens overflade. Her udsættes mineralet for et meget højt tryk, hvorefter de ved eksplosionsagtige udbrud føres tættere op mod jordens overflade.

Hvad er forskellen på smykkediamanter og industridiamanter?
Smykkediamanter skal enten have ingen eller få fejl, og derfor er der hvert år mange diamanter, som frasorteres. Faktisk er mere end to tredjedele af alle diamanter enten urene eller misfarvede. De frasorterede diamanter kan derfor bruges i industrien, hvor deres hårdhed og egenskab til ikke at optage varme ved friktion gør dem ideelle til boring og skæring, hvor der ønskes et effektivt og præcist resultatet.

Af de frasorterede diamanter, der bruges i industrien, finder man ofte Bort og Carbonado, der på grund af misfarvning eller andre fejl ikke kan bruges i smykkeindustrien.

Derfor bruges diamanter til diamantskæring og diamantboring i industrien
I industrien kan man dog også bruge det, der hedder syntetiske diamanter. Og en stor del af de diamanter, der anvendes i industrien til bore- og skæreformål, er faktisk syntetisk fremstillet.

De første syntetiske diamanter så dagens lys i 1953, og siden er processen forfinet. Hvis man skal fremstille fejlfri syntetiske diamanter til industrien, er det stadig så kompleks en proces, at det koster det samme (og som regel mere) som naturlige diamanter. Det er dog ikke et krav, at diamanter i industrien skal være rene eller fejlfri, og derfor bruges disse oftest i industrien, da hårdheden er den samme.

Få et tilbud på diamantskæring
Diamantskæring er en uhyre præcis og effektiv metode, og du kan finde priser på diamantskæring lige her hos en af landets førende inden for diamantskæring og diamantboring.