Frivillige sprogvenner søges
Rønne Bibliotek. Foto: Allan Rieck

6. OKT 2019 • 05:55 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Frivillige sprogvenner søges

Bornholms Regionskommune og Sprogcenteret på Campus Bornholm søger frivillige, som har lyst til at mødes udenlandske tilflyttere for at støtte dem i at lære dansk.

Det oplyser Job, Uddannelse og Rekruttering under regionskommunen i en pressemeddelelse.

Hjælpen foregår en-til-en, og det er op til matchet (den frivillige og den udenlandske tilflytter) at bestemme hvor, hvornår og hvor ofte de mødes.

– Den frivillige indsats gør en kæmpe forskel, samtidig med at der skabes stærke bånd mellem de frivillige og de udenlandske borgere. Alle kan blive frivillig sprogven, du skal blot være 18 år eller derover og kunne dansk, oplyser Newcomer Guide Mette Bisgaard Olesen fra Bornholms Regionskommune i meddelelsen.

Når man melder sig som frivillig, vil det typisk være for at gøre noget godt for andre, og spørger man frivillighedskonsulent Birgitte Eybye fra Bornholms Regionskommune, er det netop relationen til en anden person, der er givende i den frivillige indsats:

– Glæden ved at være sammen, helt uformelt, på jeres egne præmisser, hvad angår tid, sted og indhold af samværet, er noget helt særligt. At du viser interesse og vil bruge din fritid har stor betydning for, at en ny dansker falder til her i landet, og den glæde kommer du til at mærke, fortæller Birgitte i meddelelsen.

Kristine Pedersen, leder af sprogcenteret fortæller, at erfaringerne med sprogvenner i 2017 og 2018 var en stor succes:

– De frivilliges indsats er mærkbar for vores kursister: Sprog handler selvfølgelig om at kunne udtrykke sig korrekt, men det handler også om modet til at udtrykke sig. På begge parametre spiller de frivillige en betydningsfuld rolle. Behovet for sprogvenner er stadig stort blandt vores kursister, så derfor forsøger vi nu at sparke gang i det igen, fortæller hun.

Har man lyst til at høre mere eller at blive sprogven, så inviterer Bornholms Regionskommune og Sprogcentret til informationsmøde:

I Nexø i Nexø Kultur og Fritidshus, Gl. Postvej 27, tirsdag d. 8. oktober kl. 16.30.

I Rønne på biblioteket, Pingels Allé 1, onsdag d. 9 oktober kl. 16.30.

Mødet er sat til at vare halvanden time. Til stede vil være frivilligkonsulent Birgitte Eybye, Newcomer Guide Mette Bisgaard Olesen – begge fra Bornholms Regionskommune – og leder af Sprogcentret Kristine Pedersen. De vil præsentere initiativet og give eksempler på, hvordan man kan gribe opgaven an. Tilmelding er ikke nødvendig.

Til møderne vil der blive serveret kaffe og kage.