90 malerier i Allerød
Foto: Jens-Erik Larsen

6. OKT 2019 • 11:30 • AF ANETTE VESTERGAARD

90 malerier i Allerød

Den Vestermarie-baserede illustrator og naturmaler Ben Woodhams tog i går hul på årets fjerde og sidste KYST–udstilling. Det skete på galleriet Kirkehavegaard i Allerød, og den sidste udstilling bliver også den den største og mest vidtrækkende i rækken.

– Jeg skal vise over 90 malerier, hvoraf langt størstedelen ikke har været udstillet på de tidligere KYST–udstillinger på Bornholm, i Skotland og Norfolk, skriver Ben Woodhams på facebook.

Udstillingen i Nordsjælland bliver desuden et mindre kulturfremstød for bornholmske kunstnere, da Woodhams allerede i planlægningsfasen besluttede sig for at invitere flere med til Allerød:

– Jeg er så heldig, at jeg har fået lokket nogle af Bornholms dygtigste kunsthåndværkere til at udstille sammen med mig. Alle er inspireret af Bornholms natur, og mange af dem tager direkte inspiration fra Bornholms kyst. Jeg glæder mig til at finde sammenhænge mellem de mønstre, former og farver i deres værker af ler og træ og mine akvareller, skriver Woodhams på facebook.

Udstillingen kan opleves fra den 6. til 20. oktober, og ud over Woodhams' malerier kan også en stribe bornholmske kunsthåndværkere opleves i Allerød.