Børn bager for BørneTelefonen
Arkivfoto

5. OKT 2019 • 06:39 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Børn bager for BørneTelefonen

Torsdag den 10. oktober trækker børn fra Bornholm i forklæderne, når de deltager i ”Bag for en Sag” 2019.

Sammen med børn fra resten af landet er de med til at gøre en forskel for børn, der har det svært. Overskuddet fra deres salg af bagværk doneres nemlig til Børns Vilkårs arbejde med BørneTelefonen. Det oplyser Ritzau.

Flere end 80.000 børn og unge over hele landet kaster sig ud i diverse bageprojekter til fordel for BørneTelefonen, hvor i øvrigt også Christiansø Skole deltager:

– Om formiddagen går vores elever rundt på øen og sælger morgenbrød. Senere på dagen er alle på Christiansø inviteret ind på skolen, hvor man kan købe kage og donere penge. I løbet af dagen taler vi med børnene om, hvad BørneTelefonen er, og hvordan vores kagesalg kan hjælpe andre børn. Vi håber selvfølgelig, at vores elever kommer til os lærere, hvis de har problemer, de ikke kan tale med deres forældre om – men da vi jo er en lille ø, har nogle af børnene deres egne forældre som lærere – for dem er BørneTelefonen også et godt tilbud, fortæller lærer Maja Feenstra til Ritzau.

”Bag for en Sag” er en årlig tilbagevendende begivenhed, som er blevet afholdt siden 2005.

– Vi er utrolig glade for den store opbakning fra både børn, unge og voksne ved ”Bag for en Sag”. Pengene fra det solgte bagværk er med til at sørge for, at endnu flere børn kan komme igennem til en frivillig rådgiver på BørneTelefonen, der lytter og hjælper, når livet slår knuder, fortæller Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

BørneTelefonen havde sidste år 49.345 rådgivninger med børn og unge – om alt fra forelskelse og venskaber, til mobning, ensomhed og tanker om selvmord.