Peters historie er med i ny bog: Vi kaldte hinanden for svans og bøsserøv

8. OKT 2019 • 05:55 • AF ELISABETH KROGH

Peters historie er med i ny bog: Vi kaldte hinanden for svans og bøsserøv

Som det første land i verden indførte Danmark i 1989 det registrerede partnerskab og gav bøsser og lesbiske mulighed for at få papir på hinanden.

Det blev ikke kun et gennembrud i forhold til, at LGBT-personer blev accepteret og fik flere rettigheder her i Danmark. Det registrerede partnerskab blev samtidig startskuddet til, at mange andre lande har forbedret forholdene for LGBT- personer.

Men hvad betyder de juridiske og politiske fremskridt, der er sket, så i dag for LGBT-personer? Har det gjort det lettere for dem i hverdagen, på arbejdspladsen?

Det handler en ny bog om. Bogen ”Ret til kærlighed” er skrevet af journalisten Bjarne Henrik Lundis og udkom fredag på Forlaget Sidespejlet.

Bogen indeholder en række fortællinger af medvirkende i alderen fra 19 år og til 76 år, og 23-årige Peter Mejlvang fra Nexø er en af dem.

I et interview med Bornholms Tidende fortæller han blandt andet om den hårde tone, som han mødte på fodboldbanen.

– Vi begyndte at kalde hinanden for svans og bøsserøv. Det blev brugt i nedladende sammenhænge, når en af os havde gjort noget dårligt på fodboldbanen. Og jeg sagde det selv på lige fod med de andre på holdet. Det var nemlig den kultur, der var i klubben. Jeg tror ikke, at nogen af os tænkte over, hvad vi sagde, eller forstod, hvad det betød, lyder det i dag fra Peter Mejlvang.