SPONSORERET AF FORENINGEN GYMNASTIKGÅRDEN

Gymnastikgården - superbørnenes hjemmebane

Lidt uden for Aarhus ligger gymnastikgården, og det er her, at en flyvende gymnastikmagi finder sted. Lone Godbersen, stifter af Flying Superkids, købte i 1980 gården med sin daværende mand og omdannede den til en gymnastikgård, hvor gymnastikken kunne få frit spil.

I dag har gården to træningssale, moderne udstyr, en sovesal, minibowlinganlæg, udendørs springpark og swimmingpool. Gymnastikforeningen er en ganske almindelig forening med hold på alle niveauer, hvor 400 gymnaster i alderen 5-11 år træner på ugentlig basis.

Dog huser gården også en overbygning med Flying Superkids, som er en opvisnings- og elitegruppe, der turnerer verden rundt. Her er aldersintervallet 8-20 år. Det er især Flying Superkids, som Lone Godbersen er blevet kendt for.

Siden 1967 har Lone Godbersen trænet gymnaster, men hvordan formår de egentlig at fastholde deres flyvende succes som omrejsende gymnastikcirkus?

Flyvende succes kræver fornyelse. Men hvordan?
Flying Superkids startede med at være en forening, der brød med den traditionelle måde at tænke gymnastik på. Her blev der tilsat sceneshow, lys og dans. Stille og roligt voksede foreningen, og i dag er den kendt verden over. Det er prestigefyldt at være et flyvende superbarn, og der er mange om buddet.

Lone Godbersen samt ledelsen og trænerne i Flying Superkids lægger stor vægt på fornyelse. De kan ikke opretholde deres succes på verdensscenen, hvis de ikke leverer nye shows. Men hvordan fornyer de?

Det er ikke nemt. Det handler om at underholde, men det handler også om at vise gymnastikken fra den bedste side - og gymnastikkens traditionelle spring skal der helst ikke røres ved. Fornyelsen ligger i sammensmeltningen af musik, akrobatik, dans og sceneshow.

Musik, akrobatik, dans og sceneshow i skøn forening
Lone Godbersen har mange års erfaring i branchen, og derfor ved hun, hvad der skal til for at lave et nyt show. Du kan ikke læne dig tilbage og tro, at det show, du har, kan genbruges år efter år.

Derfor er de hos Flying Superkids meget opmærksomme på at have innovation på dagsordenen. Det er krævende, men nødvendigt. De fornyer sig ved at sætte det traditionelle setup i nye konstellationer. Det kan være i form af nye kæmpe rekvisitter med en hel ny måde at tænke det gymnastiske udtryk på.

Succes handler i høj grad også om selviscenesættelse, og derfor er Flying Superkids ikke blege for at stille op i dokumentarserier, hvor de viser, hvordan det er at være en flyvende gymnast. Det hører alt sammen med for at bibeholde succesen.